SELECTEAZĂ PAGINA

ÎNTREBĂRI FRECVENTE NOU NĂSCUT

5 din 5

5/5

Pe baza a 47 de recenzii

Facebook
Twitter
LinkedIn

În urma experiențelor din ultimii ani de când m-am specializat pe fotografia de nou născut și familie, am răspuns la multe întrebări frecvente din partea clienților. Mai jos găsiți o listă cu cele mai frecvente întrebări.

Recomandări de pregătire pentru sesiunea foto de nou-născuti

    Pregătirea pentru sesiunea foto a unui nou născut necesita câțiva pași simpli de luat în considerare pentru ca sesiunea sa fie o experiență plăcută, iar amintirile create sa fie cele pe care vi le doriți
cu bebelușul vostru.
    Mai jos aveți câteva informații necesare de știut atunci când veniți cu bebelușul la studio.

Ținutele bebelușului

    Eu fotografiez copiii nou-născuți cu/fără pampers și încă un accesoriu. Studioul va fi încălzit corespunzător – sa nu va faceți griji legat de asta.
    Accesoriile sunt pregătite de mine. Dacă aveți un obiect special pe care îl doriți inclus în imagini îl puteți aduce cu voi (un ursuleț, o păturică, etc.). E important sa alegeți doar acel obiect care este de o semnificație specială 😊. Culorile le vom alege împreună. 

Ținutele părinților

    Vă recomand să evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e să aduceți o ținuta neutra alb/crem/neagra (sau cămăși), simple și fără elemente care distrag privirea.
Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa ca vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari.

Ca să nu ne grăbim și să aveți o experiență placută, aduceți pampers de schimb, șervețele umede, crema, biberon cu lapte (dacă nu e alăptat sau primește încă completare cu lapte praf (2-3 mese în plus de adus)) și gustări pentru voi.
Este important ca bebelușul sa aibă suficient de mâncare, pentru ca pe parcursul sesiunii ei au nevoie sa fie sătui și hidratați ca să poată dormi adânc pentru poziționările specifice nou născuților.
Dacă bebelușul este alăptat, dar încă nu poate apuca cum trebuie sânul, aduceți lăptic stors suficient la biberon, cel puțin 2 biberoane de lăptic stors. Laptele de mama nu oferă aceiași consistența ca cel praf,  bebelușului fiindu-i foame mai repede. Este foarte important ca bebelușul să fie bine hrănit. Nu se va obișnui cu biberonul în urma hrănirii pe parcursul sesiunii foto.

Scopul sesiunii foto cu un nou-născut, este ca bebelușul să doarmă, pentru a obține fotografiile pe care le vedeți în portofoliu. 
Pentru a dormi mai bine bebe la sesiunea foto, vă rog să țineți cont de câteva lucruri:

  1. Cu 1 zi înainte, vă rog să îl hrăniți la cerere, pentru a avea burtica plină și a dormi adânc la sesiune.
  2. Când va pregătiți de sesiune, vă rog să îl îmbrăcați doar cu pampers și un body întreg cu capse sau fermoar, mai larg, pentru a-l putea da jos repede și fără multe manevre și sa nu se imprime cusăturile în piele, ca bebe sa adoarmă repede la loc, pentru a putea fi fotografiat într-un timp mai scurt.
  3. Dacă se poate (știu ca e greu cu cei mici), ar fi ideal sa îl țineți treaz pe bebe cam 1 ora înainte de sesiune – dacă doarme bine înainte avem mari șanse să stam și sa ne uitam la ochișorii lui frumoși și deschiși.
  4. Când bebelușii sunt treji, de obicei se agită și nu vor putea fi poziționați în pozițiile tipice ce le vedeți în portofoliu. Știu ca sunt minunate cadrele și cu ei treji, și dacă bebe ne permite voi face și cu bebe treaz, dar în limitele de comfort. De asemenea o sa va trimit un fișier cu mai multe informații ca sa le aveți la îndemâna și să le puteți studia pe îndelete.