SELECTEAZĂ PAGINA

ÎNTREBĂRI FRECVENTE BEBE

5 din 5

5/5

Pe baza a 47 de recenzii

Facebook
Twitter
LinkedIn

În urma experiențelor din ultimii ani de când m-am specializat pe fotografia de nou născut și familie, am răspuns la multe întrebări frecvente din partea clienților. Mai jos găsiți o listă cu cele mai frecvente întrebări.

Recomandări de pregătire pentru sesiunea foto bebeluș 6+ luni în studio

    Pregătirea pentru sesiunea foto cu un bebeluș între 6 și 12 luni necesită câțiva pași simpli de luat în considerare pentru ca sesiunea sa fie o experiență plăcută, iar amintirile create sa fie cele pe care vi le doriți cu bebelușul vostru. Mai jos aveți toate informațiile necesare de știut atunci când veniți cu bebelușul la studio.

    Ținutele bebelușilor 6-12 luni pot fi asigurate din recuzita studioului. Studioul va fi încălzit corespunzător – sa nu va faceți griji legat de asta.

    Accesoriile sunt pregătite de mine. Daca aveți un obiect special pe care îl doriți inclus în imagini îl puteți aduce cu voi (un ursuleț, o păturica, etc.). E important sa alegeți doar acel obiect care este de o semnificație speciala 😊. Culorile le vom alege împreună.

    Dacă ați făcut sesiunea de nou-născut și ați folosit un obiect special, eu recomand sa îl readuceți pentru a marca creșterea bebelușului prin comparație cu acel obiect.

Ținutele părinților

Vă recomand sa evitați cu totul haine care au desene, logo-uri și scrisuri pe ele. Cel mai bine e sa aduceți o ținută neutră alb/culoare pastel/negru (sau cămăși), simple și fără elemente care distrag privirea. Nu arată bine în poze și se demodează foarte repede, așa ca vor demoda și imaginile. La fel, de evitat sunt hainele lucioase sau cu printuri mari. De cele mai multe ori cadrele cu părinții vor fi realizate ori pe fundal alb, ori negru.

De știut la intrarea în studio

    Sesiunea foto se va desfășura într-un spațiu utilat cu echipamente tehnice de lumină și decor, ce necesită o atenție deosebită la exploatare.
    Bebelușii sau copilașii mai mari vor fi mereu supravegheați pentru a evita eventualele accidentări și deteriorarea echipamentului și a recuzitei.
    Nu se permite accesul în studio cu încălțăminte de stradă, aceasta fiind lăsată la intrarea în studio. De obicei eu fotografiez pe toata lumea la tălpile goale din motive ce țin de natura estetica a imaginii.

Sesiunea foto va dura aproximativ 1 ora. Voi lucra cu bebelușul inițial iar la final vom face cadrele cu părinții

Ca să nu ne grăbim și să aveți o experiență plăcută, aduceți pampers de schimb, șervețele umede, crema, biberon cu lapte daca nu e alăptat sau gustare.

Pentru ca sesiunea să decurgă cât mai bine, vă rog să țineți cont de câteva lucruri

1) evitați să îi faceți vaccinări cu câteva zile înainte.

2) dacă se poate cu o zi înainte aveți grijă să se odihnească suficient, evitați agitarea bebelușului pe cât posibil.

Bebelușii sunt foarte sensibili la orice stări de agitație cât și la stimuli auditivi și vizuali, de aceea alte persoane înafară de părinți și frățiori/surioare nu sunt admise la sesiune pentru a menține o stare de calm în studio propice pentru fotografierea micuților într-un timp mai scurt. Timpul lor ideal de lucru este de 30-45 de minute. Daca sesiunea foto are loc în natura, pot participa și bunicii.

În general facem 2 – 3 set-up-uri – nu foarte complicate, ca să nu încărcăm cadrul.

După sesiunea foto propriu-zisă va fi o perioadă în care eu voi face o selecție inițială a cadrelor din care voi șterge duplicatele, erorile tehnice, expresiile neflatante și voi încărca fotografiile ramase într-o galerie online cu parolă creată special pentru voi, în care voi veți putea vedea negativele și sa alegeți cadrele care vă plac vouă cel mai multe. Selecția cadrelor eu o voi primi automat, și voi trece la pasul final de editare a cadrelor alese, apoi încărcarea originalelor digitale în galeria voastră pentru a putea fi descărcate.

Daca doriți imagini în plus față de cele incluse în pachet, se pot achiziționa extra cu 10 lei/imaginea. Majoritatea familiilor consideră că numărul fotografiilor incluse în pachete sunt suficiente.

Pentru a menține clienții cât și pe mine (fotograful) sănătoși, dacă oricare din membrii familiei are probleme de sănătate ce sunt potențial contagioase (răceală, gripă, enterocolite, tuse etc.) sesiunea se va reprograma obligatoriu în funcție de disponibilitățile din agendă, sau persoana bolnavă nu poate participa la sesiunea foto. Lucrez îndeaproape cu nou născuți ce au un sistem imunitar delicat. Studioul este igienizat înainte de fiecare sesiune și fac tot posibilul să mă mențin sănătoasă pentru clienții mei. Vă rog să nu intrați în studio dacă sunteți bolnavi.
Aceasta poate să mă aducă pe mine cât și pe clienții mei în contact cu viruși ce mă vor obliga să reprogramez multe sesiuni de nou născuți. În eventualitatea în care ați ajuns la studio iar unul din membrii familiei este bolnav, sesiunea se va anula, pentru a nu pune în pericol bebelușii care ajung la studio. Va mulțumesc pentru înțelegere!